Voimapuu

            Oivalluksen omenoita ryhmässä

Työhyvinvointi, virkistys ja koulutus

Voimapuu tarkoittaa työhyvinvointi-, virkistys- ja koulutuspäiviä erilaisille yhteisöille. Voimapuu voi olla myös pitkäkestoista, liikkeellistä ja toiminnallista työnohjausta ryhmässä.  Silloin on mahdollista kokeilla uutta ja nähdä työtoverinsa eri tavoin. Yhteisissä kokoontumisissa hyödynnetään osallistujien omaa hiljaista tietoa ja elämänkokemusta.

Voimapuu on vertaistukea, kanssakulkijuutta ja levähtämistä.  Tavoitteena on, että osallistujat saavat ottaa etäisyyttä työhönsä, kypsyttää mielessään pieniä ratkaisun alkuja, tiputtaa harteilta turhaa painolastia ja kukoistaa omana itsenään.

Villasukat, fleecehuovat ja alustat odottavat sinua ja kutsuvat mukaan Voimapuuhun!

Voimapuussa keskustelu ja toiminnallisuus limittyvät ja rytmittyvät osallistujien tarpeiden mukaisesti. Liikkeellistä pakkoa ei ole vaan jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Toiminnalisuus tarkoittaa, että keskustelun lisäksi voidaan käyttää kuvia, tarinoita, pelejä, sosiodraamaa, liikettä, naurua sekä läsnäoloharjoituksia, jotka ovat rentouttavia, voimia palauttavia ja oivalluksia mahdollistavia.

ILONAPELI on Voimapuun työväline, joka on Pia Orell-Liukkusen ja Outi Hännisen kehittämä peliväline erilaisten ryhmien käyttöön.

Kahden ohjaajan mukanaolo takaa joustavan työskentelyn, keskinäisen reflektoinnin, mahdollisuuden jakautua pienempiin ryhmiin ja käsitellä luottamuksellisesti siinä hetkessä nousevia asioita.

Voimapuu -ohjaajinaja kehittäjinä ovat  toimineet Pia Orell – Liukkunen  (ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaus)  ja  Merja Männikkö ( liikkeelllinen ja toiminnallinen osuus).

Esimerkki  Voimapuun – Luovien, liikkeellisten työnohjauskertojen sisällöstä

  1. Aloitus: Tullaan tutuiksi: toiveet, tarpeet ja odotukset
  2. Voimapuun juuret: Minun arvoni: Mistä tulen ja mihin olen menossa?
  3. Voimapuun runko: Minun rajani: Mitä organisaatio tekee minulle ja mitä minä sille?
  4. Voimapuun oksat: Kiireen kesytys: Osaatko sanoa EI kiireelle?
  5. Voimapuun versot: Työnilon metsästys: Voiko työssä olla myös hauskaa?
  6. Voimapuun hedelmät: Omiin tavoitteisiin kurkotus: Milloin koen työni merkitykselliseksi?